17 Mayıs 2013 Cuma

Banvit-Beşiktaş


Maçın kalitesine yakışan rezil bir son oldu. Maç kötü olur ve yine de heyecanlıydı dersiniz ya, burada o tadı bile alamadım. TBL’de iki yakın seviyede takımın bu kadar kötü bir maç oynadığını yakın zamanda ben hatırlamıyorum. Maçın analizine geçelim ama ne kadar konuşulur bilemiyorum, cidden kör dövüşü oldu. 

Kötü maçın kötü başlangıcı olması pek şaşırtıcı değil. İlk çeyrekte TV molasına 3-2 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi. 3-2 yahu… Hadi belli bir düzen içinde şutun girmemesini anlarım. Ama Banvit 5 dakika içinde hücumların %80’ini alçak post’a indirdi. İndirdi indirmesine de o top bir türlü dışarıya dönmedi. Chuck Davis ve İzzet’e inen toplar sonucu ya el üstü şut attılar, ya da İzzet’in yaptığı gibi dışa doğru sol penetreyle hook atmaya çalıştılar. E haliyle sonuç almaları zor oldu. Beşiktaş’ta Banvit’e nispet yapar gibi Vidmar üzerinden oynadığı birebirler ile skor üretmeye çalıştı. İzzet&Davis’i bir nebze anlıyorum çünkü o parmak hassasiyetine sahip oyuncular ama Vidmar’a sen boyalı alanın 1 metre ilerisinde top verip post-up yapmasını beklersen, sonuç 5 dakika içinde sadece 3 sayı olur.

Allah’tan rotasyon başladı da maç, maça benzedi. Tutku ve Serhat’ın girişine kadar 0 asist ve yanılmıyorsam 8 sayıda bulunan Beşiktaş o süreden devre bitimine kadar olan 11 dakika da 6 asist ve 21 sayı üretti. Abartı bir sayı değil ama Tutku her seferinde boş adamı harika gördü, Serhat bu sene büründüğü ceza şütörü işine çabuk adapte olup katkı verince ortaya çok verimli bir Beşiktaş çıktı. Savunmada Şafak oyundayken alana dönmesi de mantıklıydı çünkü Lucas gibi zone’u ortadan delen bir oyuncu değil ve takıma liderlik yapma potansiyeli yok. Takıma oynattığı  topu Rahim Rızvanoğlu daha iyi oynatır. Banvit’in 'genç oyuncu' misyonunu anlıyorum ama yatırım yapılacak oyuncu Şafak olamaz. Alana karşı rolü dış şut sokmak olan Bajramovic bunu yapamadı ve ortalığı karıştıracak sertliği yaratamadı. Tutku&Falker pick and roll’ünü yanılmıyorsam 3-4 kez gördük.

İkinci 10 dakikalık bölüm bize biraz istediğimiz basketbolu yansıtsa da maçın 2.yarısının tümünde basketbola benzemeyen bir şey oynandı. Tutku’nun organizatörlüğü bırakıp biraz daha skora odaklanması bunun bir getirisi sanırım. İkinci yarıda önce Mejia’nın, sonra Erkan’ın Tutku’ya uzun kollarının avantajıyla açıyı kapatması bekleniyordu belki Banvit istediğine yaptı. Maç esnasında bunun yanlış olduğunu düşünmüştüm Tutku’nun bulduğu sayılardan dolayı. Ancak Beşiktaş hücumu Markota’nın en üstü şutlarına ve Tutku’nun deliciğine kaldı. Son anlarda Banvit Beşiktaş’a, Beşiktaş’a Banvit’e maçı vermek için çok ciddi çabalar sarfetse de Türkiye’nin en iyi Türk skoreri Serkan Erdoğan 10 metreden yollayınca bütün setler çöpe gidiyor tabii.

Banvit sezon başından beri geride olduğu maçlarda sinsi sinsi farkettirmeden maçı aldı. Sezon sonundan itibaren hak etmediği kaçıncı maç oldu bilmiyorum. Beşiktaş çalması hayati önemde olduğu maçı bu şekilde kaybederek hem saha avantajını alamadı, hem de bu tür basketlerle kaybedilen maçlar psikolojiyi ciddi şekilde etkiler. Serinin galibini Beşiktaş görüyordum, hala da öyle hissediyorum ama Banvit’in bir daha bu kadar kötü maç çıkaracağını düşünmek ne kadar gerçekçi bilmiyorum. Kötü oyun oynuyolar ancak seri için Beşiktaş’ın vites arttırıp, Tutku’nun picklerini Vidmar ile birlikte kullanmak gerek. Minard’a oyun zekası ne olursa olsun biraz daha özgürlük tanımak gerek.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

2-0 biter mi bandırmaya döner mi başkan. ask fm'i aç 2 soru soralım.

Unknown dedi ki...

Döner başkan. birazcık taraftar gelsin bu rezil oyunla bile dönebilir. 2 çeyrekteki oyunu ama 20 dakikaya yayması lazım en az.

Adsız dedi ki...

bence banvitin geçmesi iyi olur ama, efesi Beşiktaş' zorlayamaz.