4 Ocak 2013 Cuma

Fenerbahçe-Siena


Fenerbahçe adına TOP 16’da telafisi olmayan ilk maç hangi takım ile deseniz cevap içerideki Siena maçı olur muhtemelen. İşte bu ölüm kalım maçına ayakkabı gıcırtılarının duyulduğu bir atmosferde başladı Fenerbahçe, Bobby Brown 1. balyozu vurana kadar da devam etti salonun bu durumu.

-İlk yarıda gelen 51 sayı, Fenerbahçe’nin bu sezonki en yüksek istatistiği. Ama verimlilik olarak durum öyle mi, değil. Bojan’ın performansı biraz daha düşük olsa eleştiri okları daha ilk yarıdan itibaren devam edecek.

-TOP 16’ya çıkan takımlar arasında Siena maç başına en fazla sayıyı yiyen takım. İç-dış dengesini diğer maçlara nazaran 20 dakika da biraz daha oturttu, 9 asistte yaptılar. Ama 51 sayının nerdeyse hiç birini savunma kaynaklı atmadıkları için gelen hücumları karşılayamayıp 45 yediler.

-51 sayıyı Fenerbahçe yüzde 60’ın üzerinde, yani her 3 hücumun 2’sinde sayı bularak yaptı, ilk yarı 9 asistten sonra top paylaşımının azalması ile beraber sonraki 20 dakika da yapılan asist sayısı: 4

-Maça Eze-Sanikidze ikilisi ile başlayına daha ilk çeyrekten  11 ribaunt aldı Siena, 2. Periyotta onları hiç kullanmayıp üstüne bir de Bojan’ın alan savunmasına karşı mancınık kurmasıyla beraber geriye düşmeyi hak ettiler. Luca Banchi’nin burda bir taktik hatası yaptığı bariz. Siena Bo’ya karşı alanı hazırlamış ama 2.çeyrekte direksiyonda Barış varken de devam ettirmeleri felaketti.

-İlk çeyrekte dikkatimi çeken diğer nokta, hem Fenerbahçe’nin, hem de Siena’nın 14’er boyalı alan sayısı. Emir’in yüksekte top dağıtımı 10 dakika itibariyle verim vermişti ama bundan çabuk vazgeçip 1’e 1 hücumu tercih ettiler.

-Emir’in 4 oynaması hücumda çok sıkıntı yaratmıyor, saçmalama potansiyeli olsa da. Ama savunma konusunda işler öyle değil. Sayı ortalaması 4.5 olan ve 10 sayıyı bir kez gören Sanikidze bu maçta hem riboları topladı, hemde ikili oyunları tertemiz bitirerek 19 sayı yaptı.

-Batiste’de, Andersen’de bitmiş, okeye dönüyorlar. Saha içinde ne yaptıklarını bilmiyorlar. Pianigiani’de 4 uzunu Andersen ile tamamlayarak Siena’nın ekmeğine yağ sürdü.

-Üstteki ikili bu durumdayken İlkan’ı, savunma da 5-10 dakika durabilecek Kaya’yı oynatmamak koçun hatası.

-Ben Fenerbahçe’nin savunma da ne yaptığını anlayamıyorum, açıklayacak birisi de yoktur muhtemelen. Sene başında ön alanı kuvvetli dedik Bobby 41 attı. Baseline hariç her penetreden ama sayı, ama faul çıkardı İtalyanlar.

-Bo McCalebb enkaz durumda. 17 sayı sezonun onun adına en yüksek 2. skoru belki ama saha içindeki 'ben ne yapıyorum lan' havası bir süre daha düzelmeyecek gibi.

-Sistem hocası, savunması ve hızlı hücumuyla tanınan Pianigiani, söylediklerim haricinde her şeyi yaptı kısa İstanbul macerasında. Kıyısından köşesinden iyi bir nokta bulsan arkasında durursun ama kendi dahi çözemiyor ne yaptığını, bunu da bugünkü ‘En iyi oyunumuzu oynadık’ açıklamasından anlamak gerek.

Günün sözü: “Topu alırken ayak bileği burkuldu, iyi de oldu” diyen İbrahim Kutluay.

Hiç yorum yok: