5 Ocak 2013 Cumartesi

Galatasaray-Hacettepe Üniversitesi

-David Hawkins’in ve Jamont Gordon’un dinlendirileceği konuşuluyordu maç öncesi, keşke 2’si de şu maç trafiğinde biraz kenarda oturtulsalardı ama Ender’in sakatlığı ile bu durum gerçekleşmedi. Hoca da Arroyo’yu bir anda 30 dakika oynatmak istemediği için her ikisi de 20 dakikanın üzerinde süre aldı, rahat bir maç geçtiği için eksi hanesine yazmayalım bu durumu.

-Glover’ın kısa kalması, Önder’inde sürekli dışarıda takılması ile birlikte daha ilk çeyrekten 16 ribaunt aldık. Bu kısım sevindirici ama 54 ribauntun meydana gelmesinde Hacettepe’nin rolü daha büyük.

-Polat Kaya ilk çeyrek Jordan’a bağladı, 20 dakika itibariyle rakip takıma karşı konsantre olamadığımız için skor başa baş geçti. 30-30’da molaya gidilmesinin akabinde; 59-34’e getirdi takım, bu sürenin içinde 20-0 seri yakaladı.

-Birkaç tam saha baskı denesekte yalan oldu, 2 topta potamıza gelip rahat sayılar buldular, yine konsantrasyon eksikliği.

-İlk çeyreğin bitimine 2.46 kala oyuna giren Carlos Arroyo sonraki 33 dakikanın 21’inde forma giydi, kondisyon açısından Yağızer Uluğ’un dediği gibi hiçbir eksikliği yok, gayet fit gözüktü. Şut tercihlerinin çoğu da doğruydu. takımın akıcılığı da o varken 1 kademe arttı. Parke üstünde uzun zamandır resmi maça çıkmadığı için adapte olmaya çalışıyor ama bugünkü katkısı sevindirici. Kazan maçında o istese de istemese de 25 dakikanın üstünde süre alacak.

-Engin Atsür ilk yarının bitimine 3.5 dakika kala girdi, oyunda 17 dakika kaldı ama takımdan kopuk, savunmada da isteksiz göründü. Doğukan’ın bile 4 sayı bulduğu maçta sayı atamayan tek isim olması üzücü. Dudley tarafından da azarlandı biraz. Maç sonunda hocaya ‘Engin Atsür’den memnun musunuz’ şeklindeki soruma: ‘Engin değerli bir oyuncu, son zamanlarda ilk 5’te çıkıyor ama bu aralar formsuz, ama 2 hafta sonra da takımın dümenine geçebilir’ dedi. Ümidi kesmemiş ama biz yavaştan kesiyoruz, Arroyo’nun da rotasyona girmesiyle aldığı dakikaları iyi değil, çok iyi değerlendirmek zorunda.

-Macvan’ın yokluğunda 4 kısaya döndüğümüz bölümlerde Cenk iyi katkı verdi, yalnız 1-2 maçtır içeriyi gereği kadar zorlamıyor. Onun ‘sabit şütör’ sıfatına tekrar dönmemesi için penetrelerine devam etmesi lazım.

-Hacettepe tarafında Ali Işık kullanılmıyor, Glover yokları oynarken düşünülmemesi bile garip. Mustafa Baygül’e geç dönüldü. Eldridge’nin top getirip onun 2 numara oynaması onların oyun sistemi için biraz daha verimli olabilirdi.

-Hacettepe takımının tamamını değerlendirirsek, bu ligde kalmayı hak etmiyorlar. Yabancıları, normal bir NBDL takımının 8. adamının kalitesinde. Ricardo Marsh falan geldi ama yalan, Ali Işık’ı da kaybettikten sonra Türk rotasyonundan çıkarabildikleri bir oyuncu dahi yok, arada Hüseyin oynarsa işte.

Ender ve Boniface’ın sakatlığından sonra;

Günün Sözü: ‘Bu takımın hepsine gusül abdesti aldırmak lazım’

Hiç yorum yok: