1 Ocak 2013 Salı

TBL: 2005-2006 Unutulmaz Yabancılar (Part 1)


                         Clerance Gilbert (Darüşşafaka) :


Fiziği Domercant’ı andırıyordu. Kısa, tombul ama o da büyük skorerdi. 1-2 oynardı, ekürisi Kelvin Gibbs ile birlikte Daçka’yı sırtlamıştı. TBL’de 20’ye yakın sayı ortalaması vardı. Alt takımlar için bulunmaz nimet olduğundan 2 sene sonra TTNET Beykoz formasıyla izlemiştik onu.


                         Chuck Kornegay (Beşiktaş) :

İspanya Milli Takımı’nın ikinci devşirmesi. Murat Didin’in Beşiktaş’ında as pivot olarak düşünülmüş ama yeterli performansı gösteremediği için Aralık ayında gönderilmiştir. Rodney Elliot Onun da ekstrası yoktu. Pivota göre kısa bir boyu vardı , savaşçıydı, o kadar.

                             Paul Henare (Banvit) :

Banvit’in Tab Baldwin sayesinde Yeni Zelanda pazarına yönelip Cameron’u bulmasıyla bir başka transferden daha gelmişti, Paul Henare. Cameron’un aksine onun katkısı daha azdı, mücadeleciydi, takımı oynatmaya çalışırdı ama çok fazla iz bırakmamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam tüm sahayı çok çabuk kat ederdi. Şimdilerde koç olmuş.

                                     Miroslav Radosevic (Banvit) :

Lig tarihinin en iyi şutörlerinden Miroslav Türkiye kariyerine Telekom’da başladı. Ama asıl bombayı patlattığı zamanlar Banvit’in lige ilk çıkmasından sonra oldu. Bandırma’da tek başına sayısız maç aldı. Şut stili çok temizdi. Banvit organizasyonunun ilk yıldızıdır.


                           DeSean Hadley (Galatasaray) : 

Halil Üner’in bombalarından. Genelde 2 skorer kısa çıkaran Üner’in kabızlığı bu seneye gelmişti. Hadley tüm maçlarda oynamasına rağmen 6 sayı ortalaması vardı, ribaunt konusunda iyidi ama ona sözüm yok. Şut stili ve yüzdesi berbattı, tblstat’tan baktım %24 ortalaması varmış.


                           Robert Gulyas (Ülkerspor) :

Macar pivot 2006 yılında Ülkerspor’a sezon başladıktan sonra gelmişti. Hareket kabiliyeti standart bir basketbolcuya göre ‘dede’ seviyesinde kalsada bu seviyelerde oynama nedeni sahip olduğu basketbol aklı. Prkacin ile birlikte ülkeye gelmiş, ayak oyunları konusunda ligin gördüğü en değerli uzunlarındandı.


                           Marcus Haislip (Ülkerspor) :

Potansiyeli sonsuz ama ‘olmayan’ oyunculardan. Olmayan dedik gerçi de Efes Pilsen, Malaga, Ülker gibi kariyeri var. Bu toprakların gördüğü en büyük atletlerdendi. Avrupa’daki ilk yıllarında potaya bol bol giderken Malaga kariyerini Mehmet Okur gibi tamamladı. En son Lübnan Ligi’nde top oynamaya gitmişti. Bu adamı getiremeyen orta sıra takımları utansın.


                            Tyrone Ellis (Beşiktaş) : 

Almanya’dan sayı kralı ünvanı ile geldi, burda Avrupa’nın en iyi savunmacılarından birine dönüştü. En yüksek performansı sanırım Erdemir’e karşıydı. Hep daha fazlasını yapması beklendi ama olmadı. Beşiktaş’tan sonra ACB’de Cajasol forması giydi.


                            Rodney Elliott (Beşiktaş) :

Kel kafasına taktığı bant ile hafızamda yer almıştır bolca. Kerem Tunçeri’li dönemde aktif rolü olmamasına karşın kadronun değişilmezlerindendi. Dış şut sokamadığı dönemde onu gönderme planları yapmıştı Beşiktaş ama ardından ceza şutlarını sağlam sokmuştu. Ekstrası olmayan düz oyuncuydu ama niye bilmiyorum bu listede yer alsın istedim. Ha bi de Allah affetsin çok çirkindi.

Part 2'de olacaklar: Malik Dixon, Roberto Bergensen, Jarod Stevenson ve niceleri :( 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

korgenay değil beşiktaş'ta Kimani Ffriend çok iş yapmıştı beşiktaşta.

Unknown dedi ki...

evet o değildi iş yapan, part 2'de kısmetse o da olacak :)zaten tüm beşiktaş yabancıları olacak wright dışında kimani ile beraber.

Adsız dedi ki...

rodney elliott vardı, ellis vardı galiba.