26 Ocak 2013 Cumartesi

Galatasaray-Antalya BŞB


Hawkins yokluğunda çıkılan 2. maçta da zorlanmadı açıkçası Galatasaray. Bunda rakibin dağınık oyununun yanı sıra bizim Antalya’yı çalışmamız sevindirici.

-Çalışma durumunu nerden çıkardın diye bir soru gelirse adres belli: Jarmereo  Davidson. Sezon ortalaması 20 sayı olan Davidson’u etkisiz hale getirdi uzunlarımız, bunda Furkan ve Macvan’ın payı büyük.

-Hawkins gittikten sonra takımın dümeninde olan Arroyo’ya parantez açmak değil kitap yazmak istiyorum. Bir oyuncu bir takımı ancak bu kadar sahiplenebilir. Bu maçta döktürmesinin yanında serbest atış kullanılırken bile Ender’i, Engin’i ne yapmaları konusunda sürekli uyardı. İstatistiklerde 20 sayı 3 asist yapsa da bundan çok daha fazlasını yaptı, aynı Ulm maçındaki gibi 3-4 topu oyuncular tarafından yendi. 2 güne mutlaka bir oyuncu daha getireceğimiz için onun katkısı daha da artacaktır.

-Bir paragraf daha ona olsun. Arroyo geldiğinden bu yana Jamont’un yaptıklarının seceresini tutuyoruz, o bugün gününde değildi, canı sağolsun. Ama Arroyo günden güne uzunları da aktif hale getirmeyi başarıyor, son meyvesi de Furkan. Bugün sadece ikinci yarıda 5 hücum ribaundu çekti. Sezon başından bu yana hırpaladığımız oyuncu gitmiş, geçen sezon Olimpia maçında nefis katkı veren Furkan gelmiş son 2 maçta. Onun oyun iştahının yerinde olması bu takım için büyük kazanç. Arroyo’nun devreye sokacağı sıradaki ismin tahminini yapıyorum: Macvan.

-Ender Arslan ilk yarıda hiç fena gözükmedi, böyle maçlarda onun seviyesindeki isimler almalı ki, tüm yük babalara kalmasın. 7 sayı 5 asist tatmin edici, bir de fast-break’e çıkarken durup 3 atmasa daha şukela olacak.

- 45 ribaund, 23 asist.  Top paylaşımı konusunda üst düzeye yakın bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Set başlangıcından itibaren 15 pasın yapıldığı ve smaçla bitirilen 2-3 hücum vardı, sevindirdi epey. Bu istatistikler Trefl Sopot maçını hatırlatıyor, sonu benzemez inşallah.

-Son zamanlarda tertemiz bir hücum seti daha var, Ndong’un orta mesafesini garddan oynuyorduk, ancak artık alçak postta topu alan isim direk yükseğe indiriyor ve Dudley-Ndong ikilisi yine bombalamaya devam ediyor.

Maç güzeldi, keyif verdi. Herşeyden önemlisi oyuncularda keyif almaya başlıyorlar. Hoca maç sonu 3 oyuncu ile anlaştıklarını, hangisinin kulübüyle anlaşılırsa onu alacaklarını söyledi. Basında çıkan haberler neticesinde bu isimlerin Schilb-Markoishvili-Bracey olduğu bariz. Artık transferi bekleme zamanı…

Hiç yorum yok: